Zempléni bringatábor 2016. július 16 - július 23


Kedves Bringások, Sporttársak, Testvérek!

Ha a „Zempléni bringatábor” cím láttán tovább folytattad az olvasást, az jelent valamit. Vagy a Zemplén, vagy a bringa esetleg a tábor mozgatja meg a fantáziádat. De talán nem is sejted, hogy ez így együtt milyen sokat jelenthet majd neked idén nyáron/nyártól. (Ha már voltál, akkor igen Smile)
Mi évek óta járunk vissza a vadregényes zempléni ösvényekre, vagy épp aszfalton rójuk a köröket a gyönyörű tájakon. De azt, hogy milyen vagány az erdőben bringával átsurranni Szlovákiába és megmártózni az Izra-tóban, vagy milyen érzés egy jó kis keresztyén csapattal valamelyik vár tövében naplementét nézve együtt  énekelni egy szál gitárral, vagy mennyire megható, amikor a vidéki „utca gyerekek” palacsintával és házi limonádéval várnak a házuk előtt… azt csak akkor fogod megtudni, ha egyszer Te is eljössz.
Kedvcsinálónak itt belenézhetsz az előző táborok képeibe, beszámolóiba:

Zemplén 2013'

Zemplén 2014'

 … de tudod, az élményeket nem nézni, hanem élni kell! Wink

Ha ezek után kezdesz egyre inkább ráhangolódni, akkor íme a részletek:
Időpont: 2016. július 16. (szombat)  - július 23. (szombat reggelig)

Helyszín: Kishuta*  (egy nem „kispályás” vendégházban, az erdő szélén, hatalmas fák közt, szaunával, medencével Wink)

Részvételi díj: Szállás: 4000FT/éjszaka

Étkezés: 1.100 Ft/vacsora (2 fogásos meleg vacsora, ez opcionálisan választható, az egyéb étkezést, mindenki maga oldja meg) + egyik estére tervezünk egy közös bográcsozást vagy grillezést.

Jelentkezés: a jelentkezési szándékodat a következő e-mail címre küldd: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   ill. az előleget, 20.000 Ft-ot az alábbi bankszámlaszámra:

10918001-00000111-56600004
UniCredit Bank
Balázsi Péter

Közleményként légy szíves írd be : ZP16 + név
CSAK AZOK JELENTKEZÉSÉT TUDJUK ELFOGADNI, AKIK E-MAILEN JELEZTÉK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT, VALAMINT ÁTUTALTÁK AZ ELŐLEGET!
(Az előleget utólagos lemondás esetén nem tudjuk visszautalni.) A jelentkezéseket a fent említett módon a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe.
A ház adottságai miatt a tábor létszáma maximum 16 fő!
Amennyiben nem a teljes időtartamra szeretnél/tudsz eljönni emailben egyeztess velünk!

Jelentkezési határidő: 2016. június 30.

Programterv
 
- Érkezés szombaton, lehetőleg 12 óráig, majd elfoglaljuk a szobákat, felkészítjük a kerékpárokat az egyhetes igénybevételre. (Lehet később is jönni, de ez esetben lehet, hogy nem találsz minket a szálláshelyen, mert elmentünk tekerni.)
- FONTOS, hogy szombaton legyen nálad valami ebédrevaló, ami kitart az esti órákig, mert először csak szombaton este lesz közös vacsora (a másik faluban szombaton délelőtt még nyitva vannak a boltok).
- Szombaton délután bringázunk egy rövidet, majd este 6 órakor vacsora.
- Vasárnaptól a „normál” menetrend szerint közlekedünk, azaz:
            7:30 közös reggeli (mindenki elkészíti a maga finomságait, majd egy közös ima után reggelizünk)
            8:30 közösség, dicsőítés, áhítat
            9:30 felkészülés a napi bringázásra
            10:00 indulás
            17:00 érkezés
            18:00 vacsora   
            19:00 közösség
            22:00 jó éjszakát
 
- Szerdán pihenőnapot tartunk, ekkor fakultatív program keretében meglátogatjuk az Anyukám mondta nevű vendéglátóhelyet Encsen, esetleg utána fürdünk a Hernádban.
- Szombaton reggelivel zárunk, utána szintén fakultatív program keretén belül Zemplén kalandpark Sátoraljaújhelyen, ill Zemplén-maraton MTB verseny a még el nem fáradtaknak.


Ha már épp küldenéd is a jelentkezésed (aminek nagyon örülünk), van még egy-két fontos információnk számodra.

Sok munkát, energiát fektetünk a tábor megszervezésébe és próbálunk mindent megtenni azért, hogy mindenki jól érezze magát, de van néhány alapelvünk, amit kérünk, hogy mérlegelj, mielőtt véglegesen döntesz:

  • a tábor nem válogatott „géplábúak” társasága, de ha a levelet olvasva, azon jár az eszed, hogy vajon a biciklid 3 évvel ezelőtt a vidéki nagymamádnál hagytad, vagy esetleg a padlás valamelyik sarkában porosodik, akkor szurkolunk, hogy mielőbb találd meg és kezd el a felkészülést a 2017-es táborra. A tábor nem a sportteljesítményről szól, de az fontos, hogy tudj együtt tartani a csapattal (hegyi utakon is) és a bringád is olyan állapotban legyen, ami kibír egy egyhetes túrát.

  • Ez nem azt jelenti, hogy szorosan együtt megyünk, de azt se, hogy az egész napunk másokra történő várakozással telik.

  • szeretjük a szabadságot, amit Istentől kaptunk, de nem díjazzuk a „szabadosságot” (pl. erkölcs, cigaretta, alkohol és drog tekintetében). Ha nem vagy keresztyén, nem probléma, nagy szeretettel várunk Téged is, de a hét folyamán is programjainkban, viselkedésünkben a keresztyén értékrendet tartjuk szem előtt.

  • a tábor egyik célja bringázáson túl a jó közösség. Ehhez úgy tudsz a leginkább hozzájárulni, ha megjelensz időben minden közös programon, és ha pl. ezeken az alkalmakon lenémítod a mobilod (esetleg nem is hozod magaddal). Ez a hét tökéletes lehetőség arra, hogy pl. leszokj a „kütyü-függőségről”… már ha neked van ilyen. A sok szép élmény, a jó társaság, valamint az akadozó térerő nagy segítségedre lesz ebben! Wink

Mi már nagyon várjuk a találkozást!

Isten áldjon!
… már nyomhatod is a jelentkezés gombot! Wink

Szervezők

A tábori vezetők nem vállalják a felelősséget azért, hogy az ott töltött hét után a táborozók  Zemplén függővé válhatnak.  A „szerről” nem könnyű lejönni, minden évben újabb adagra lesz szükséged! Mi szóltunk! Laughing


 

ARCHÍVUM

kebitu-video-archive

kebitu-bringaturak-archivum

 

 

 

fb