Bringatúrák


Ha velünk tartasz (remélhetőleg) nem fogsz csalódni. De néhány fontos dologgal azért nem árt tisztában lenni.

Túráink alkalmával fontos tényező az időjárás. Általában +15 fok alatti hőmérsékletben nem szervezünk túrát.

design bringaA túrák felépítése:
Találkozás az adott túra találkozási pontján. Késni nem illik, de ha úgy alakul (lehet, hogy) megvárunk. Az odaérkezésről mindenki saját maga gondoskodik. Célszerű autókba szerveződni, úgy sokkal költséghatékonyabb, mintha egyedül indulsz el.
Az indulás előtt imádkozunk, hogy Isten áldása legyen a napunkon és egy-egy nagyobb pihenőnél lehetőséget adunk arra, hogy bárki elmondhassa személyes bizonyságát a hitével kapcsolatban a többieknek, hogy ezáltal is jobban megismerjük egymást, illetve épüljünk mások megtapasztalásaiból.

Túrák hossza:
Többnyire 50 - 90 km között szokott lenni. A túrakiírásokban a várható távot (néha még a szintet is) jelezni szoktuk.

Terepviszonyok:
Változatos út-, és terepviszonyokon szoktunk tekerni. A túrák meghirdetése során már az elején közzé tesszük, hogy mi várható (persze menet közben ez változhat). Aszfaltos bringautak, kis forgalmú közutak, erdészeti és mezőgazdasági földutak - minden elő szokott fordulni.

Társaság:
Fiatal(os) csapatunk bárkit szívesen lát. Fontos, hogy józan életű és vidám természetű legyél - mert ha nem ilyen vagy, unatkozni fogsz! Confused  Nem a kor, hanem az erőnlét számít!

Egyéb infók:
- A túrákon mindenki a saját felelősségére vesz részt! A KRESZ szabályokat illik betartani! Wink

- Túráink jellege változó. Mielőtt eljönnél egy túrára, érdemes figyelembe venni, hogy az adott esemény várhatóan mennyire lesz nehéz számodra. Nem vagyunk profik, de szeretjük a lendületes haladást, a nagy emelkedőket, a meredek lejtőket. Szokásos tempónk sík terepen többnyire: 22-26 km/óra. Szembeszéllel vagy emelkedőn felfelé valamivel kevesebb, lejtőn pedig amíg biztonságban érzed magad...
Ha nagyon kezdő vagy, akkor inkább a könnyű túrákat javasoljuk. Egy-egy túra kiírásakor jelezzük, hogy kb. mire lehet számítani.

- A kirándulásokon való részvétel teljesen ingyenes, csak a saját költségeidet (utazás, étel, ital) kell kifizetned.

- Enni-, innivaló legyen Nálad. Útközben (ha van rá lehetőség) megállunk 1-2 vendéglőnél vagy cukrászdánál - a fogyasztás sehol nem kötelező.

- A kerékpárod műszaki állapota legyen megfelelő (rendszeresen tartsd karban) - ne a túrán kelljen babrálni. Persze váratlan meghibásodások előfordulhatnak, ezeket (többnyire) tapasztalt túratársaink azonnal orvosolni szokták.

- Tartalék belső-gumi, esetleg javító szett legyen Nálad! Ne arra számíts, hogy "majd lesz valakinél ha kell".

- Telefonod legyen feltöltött, bekapcsolt állapotban - szükséged lehet rá. A túravezető(k) telefonszámát mentsd el magadnak, bármikor szükséged lehet rá.

- Bukósisak használata: a mindenkori KRESZ előírásait figyelembe véve... valamint mindenkinek a saját döntése alapján...

- Ha menet közben úgy érzed, hogy nincs erőd tovább menni, akkor sem hagyunk el Surprised  hanem gondoskodunk a biztonságos célba érkezésedről. Viszont azt elvárjuk, hogy a következő biztonságos lehetőségnél lecsatlakozz a túráról – tempóddal nem hátráltatva a többieket.

- A túrákon fényképeket, videókat szoktunk készíteni, amelyeket nyilvános helyeken (pl. közösségi oldalak, honlapunk) közzé szoktunk tenni.

 

Régebbi bringatúráinkról fotók, videók az archívumban >>>

 

ARCHÍVUM

kebitu-video-archive

kebitu-bringaturak-archivum

 

 

 

fb